Уикенд в Малта през юли и август - Промо цени!

Оферта № P1151

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Летен уикенд в страната на рицарите
Цена от: 694.00 лв
Кратка почивка на остров Малта

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация

Дати на отпътуване: 01.07.2022; 08.07.2022; 22.07.2022; 29.07.2022; 05.08.2022; 12.08.2022; 19.08.2022; 26.08.2022
 
Ден 1 (петък)
Полет от София в 14:05ч. Кацане в Малта в 15:05ч местно време. Трансфер до избрания хотел. Настаняване.
Следва информационна среща с нашия местен представител, който ще Ви даде полезна информация за Вашия престой в красивата островна държава.
Свободно време. Нощувка.
 
Ден 2 (събота)
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или включване в допълнителна екскурзия:
МДИНА и РАБАТ -“града на мълчанието“(4 часа) - 46 евро на човек
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, което е в програмата е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици ще видим една от първите болници съществували на острова - Santo Spirito. Свободно време на центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( билета струва 5,00 евро/ Деца 2,50 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.
Нощувка.
 
Ден 3 (неделя)
Закуска. Свободно време за плаж и самостоятелно опознаване на островната държава или по желание - включване в допълнителна екскурзия:
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) - 46 евро на човек
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо,
*При желание за посещение в катедралата Свети Йоан Кръстител билетите са плащат допълнително, при  влизане и са на стойност 15.00 евро.
Нощувка.
 
Ден 4 (понеделник)
Закуска. Свободно за последни покупки. Трансфер до летището и полет за София в 15:50ч.
 
 
Забележки:
Възможна е промяна в последователността на предлаганите допълнителни екскурзии.
Авиокомпанията си запазва правото на промени в обявеното полетно разписание.

вижте още
Самолетен билет София - Малта - София с включен САМО РЪЧЕН БАГАЖ 40 x 30 x 20 cm, 10 kg макс.
Летищни такси
Трансфер летище - хотел - летище
Среща на представител на компанията с туристите в хотела: заявка на екскурзии, коли под наем и т.н.
3 нощувки на съответната база в избрания хотел
Застраховка "Помощ при пътуване"
WIZZ Priority /Багаж с колелца (55 x 40 x 23 см, макс. 10 кг); Гише за чекиране с предимство - услугата не се предлага на летище София; Качване на борда с предимство/: 64 лв. - заявява се в момента на резервация и цената подлежи на препотвърждение
Чекиран багаж до 10кг: 122 лв. (заявява се в момента на резервация)
Допълнителни екскурзии
Други разходи

Предложените цени са промоционални и са валидни до изчерпване на свободните места по тях!

Минимум брой туристи за осъществяване на пътуването: 2 

Начин на плащане:

-50% депозит при резервация
-Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване

Забележка: в някои хотели в Малта, при настаняване, от гостите се изисква възвращаем депозит - обикновено може да бъде заплатен в брой или блокиран по кредитна карта. Размерът му е различен в зависимост от категорията и условията на всеки хотел. При отпътуване депозитът се възстановява.


За влизане в Малта вече не се изисква попълване на формуляр за локация.
Пътуващите от България трябва да представят един от следните 3 документа:

  • 1. Доказателство за ваксинация 
         Доказателство за ваксинация срещу COVID-19 с валиден сертификат за ваксина,  
   Валиден сертификат за ваксина е когато са минали най-малко 14 дни и не повече от 270 дни след прилагане на последната доза от първичната серия ваксинации. След 270 дни сертификатите за ваксинация трябва да включват бустер доза. За хора под 18 години сертификатите за ваксинация с пълен първичена серия нямат срок на валидност.
 
  • 2. Сертификат за възстановяване от COVID-19, издадено най-малко 14 дни и най-много 180 дни преди пристигане.
  • 3. Удостоверение за отрицателен резултат от тест.
Понастоящем се приемат само следните тестови сертификати:
  1. Отрицателен резултат от PCR тест, получен не повече от 72 часа преди пристигането, издаден от акредитирана лаборатория на английски език. Ако не е наличен на английски език, трябва да се представи превод на английски, заверен от лабораторията или от лекар.
  2. Отрицателен резултат от бърз антигенен тест, получен не повече от 24 часа преди пристигането във формата на цифров сертификат за COVID на ЕС. RAT тестове не се приемат, освен ако не са във формат на цифров сертификат за COVID на ЕС.

Деца под 6 години не е необходимо да предоставят сертификат за отрицателен PCR тест при пристигането.
Малтийските власти ще извършват проверки на случаен принцип на летището.Необходими документи

Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
06

Хотели по програмата
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах