Вашата оценка

Почивка в Агиокампос и остров Скиатос

Оферта № P1235

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
Почивка в Гърция 2022
Цена от: 590.00 лв
Лятна почивка с автобус

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация

1 ден – София – Агиокампос
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун – Агиокампос (480 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

2 ден – Агиокампос
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Целодневен круиз до остров Скиатос (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Агиокампос
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Волос и Планината Пелион
Закуска. Свободен ден за почивка, или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Волос и Пелион. След закуска ще отпътуваме към гр. Волос и планината на кентаврите. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораб на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка и обяд. Ще преминем през Портария - Кралицата на Пелион. Чаровното селище Портария, е един от най-популярните туристически курорти в Гърция, калдъръмените улички, заобиколени от дворове, отрупани в цвят - пленяват посетителите. Продължаваме към селището Макриница, където е втората ни спирка. Манастирът Панагия е построен през първата половина на 13 век и е сред най-значимите религиозни центрове на региона. Разглеждане на традиционното селище, което е съхранило своите къщи с покрви от каменни плочи. Нарича се още „Балконът на Пелион“, тъй като от там ще се насладите на най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. Ще се разходим на площада с големите чинари и ще посетим църкватa Йоан Предтеча. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Метеора и скалните манастири
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири Метеора (140 км). Отпътуваме от хотела. По пътя ще минем покрай градовете Лариса и Трикала. Пристигане при скалните манастири Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Агиокампос
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Агиокампос – София
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

вижте още
- транспорт с лицензиран автобус 3*;
- пътни и магистрални такси;
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Golden Beach 3+*;
- безплатен Wi-Fi на територията на хотела;
- безплатни шезлонги и чадъри на басейна (чадъри и шезлонги на плажа – срещу напитка);
- медицинска застраховка "Помощ при пътуване" към “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г.  с покритие 5000 euro;
- екскурзовод/ водач от фирмата организатор
- доплащане за медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв.;
- задължителна туристическа такса в Гърция - за хотели 3* - 1.50 евро на стая на ден. Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите.;
- допълнителна екскурзия до Волос и планината Пелион – 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста);
- круиз до остров Скиатос – 40 евро възрастен / 25 евро дете (при минимум 20 туриста);
- допълнителна екскурзия до Метеора – 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста);
- входни такси за музеи и туристически обекти по програмата;
- разходи от личен характер.
Агиокампос е курортно селище на брега на Егейско море разположен на 50 км от град Лариса в областта Тесалия. Живописното му разположение, очарователната природа, чистият морски бряг награден със Син Флаг, спокойствието и гостоприемството на местните хора ще ви предразположат към една прекрасна почивка. В близост се извисява и известната от гръцката митология планина Пелион - родното място на  Кентавъра Хирон - учител на много древногръцки герои като Язон, Ахил, Тезей и Херакъл

 

Hotel GOLDEN BEACH 3* //www.gbh.gr

 

На човек в двойна стая

Трети възрастен
в стая

Единична стая

Дете от 0–3,99 г. с двама възрастни в стая

Дете от 4–11,99 г. с двама възрастни в стая

18.06 - 26.06.2022

590 лв.

485 лв.

905 лв.

160 лв.

365 лв.

25.06 – 02.07.2022

590 лв.

485 лв.

905 лв.

160 лв.

365 лв.

09.07 – 16.07.2022

630 лв.

525 лв.

945 лв.

160 лв.

395 лв.

16.07 – 23.07.2022

670 лв.

555 лв.

1020 лв.

160 лв.

395 лв.

27.08 – 03.09.2022

630 лв.

525 лв.

945 лв.

160 лв.

365 лв.

03.09 – 10.09.2022

630 лв.

525 лв.

945 лв.

160 лв.

365 лв.

10.09 – 17.09.2022

590 лв.

485 лв.

905 лв.

160 лв.

365 лв.

17.09 – 24.09.2022 STOP

590 лв.

485 лв.

905 лв.

160 лв.

365 лв.



*По желание - доплащане за стая с изглед море - 70 лв. за целия престой

Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
- Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
- Програмата е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.
- Допълнителните екскурзии не са подходящи за лица с намалена или ограничена двигателна подвижност.
- Използвани транспортни средства по програмата: автобус. 

Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.


Застраховка „Отмяна от пътуване“: туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Допълнителни екскурзии:

Екскурзията до Волос и планината Пелион 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста)

Круиз до остров Скиатос 40 евро възрастен / 25 евро дете (при минимум 20 туриста)

Екскурзия до Метеора – 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста)


Важно:
При влизане в Гърция: Условия, валидни към 07.02.2022 г. гласят, че граждани на Европейският съюз трябва да предоставят само един от следните документи при влизане в Гърция:
- сертификат за ваксинация;
- сертификат за преболедуване;
- отрицателен антигенен / PCR тест.
 



Необходими документи

Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


20/02

Хотели по програмата
GOLDEN BEACH 3* GOLDEN BEACH 3*
Централна Гърция, Гърция
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах