Вашата оценка

Почивка в ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ КОРФУ - 7 нощувки - полет от София!

Оферта № P1806

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Любимият остров Корфу с полет от София
Цена от: 1016.00 лв
Почивка в Гърция 2024 със самолет.

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
Ден 1

Отпътуване от летище София с директен полет до остров Корфу. Кацане на летището на остров Корфу. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. (Информация за примерното полетно разписание можете да видите в раздел "Полезна информация"!)


Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до столицата Керкира  и дворецът "Мон Репо": пешеходна разходка в столицата Керкира : площад „Еспланада” – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките „Листон“ – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът „Св. св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон" - закрилник на града; дворецът "Мон Репо" - бившата лятна резиденция на гръцкото кралско семейство и родното място на принц Филип. Днес палатът съхранява красива кралска мебелировка, археологически находки от полуостров Канони и разполага с красиви градини. Свободно време за самостоятелно разглеждане на двореца. Прибиране в хотела следобед. *препоръчителни са удобни обувки, слънчеви очила и шапки*  Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта. Палеокастрица  е един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира „Палеокастрица” - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Прибиране в хотела привечер. *препоръчителни са бански, слънчеви очила, шапки и аква обувки*  Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия с корабче до Сивота и Синята лагуна: Сивота  - приятен курорт с красиви острови в близост до него; Синята лагуна - известен залив с изумрудена вода, в която ще имате възможност за плуване. Прибиране в хотела привечер. *препоръчителни са бански, слънчеви очила и шапки*  Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия с корабче: остров Антипаксос с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; Сините пещери, известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд. Прибиране в хотела привечер. *препоръчителни са бански, слънчеви очила, шапки и аква обувки* Вечеря. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Освобождаване на стаите и напускане на хотела до 11:00 ч. (багажът остава за съхранение в стая за багаж на хотела). Свободно време за плаж. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет. Пристигане на летище София. (Информация за примерното полетно разписание можете да видите в раздел "Полезна информация"!)

 

 
вижте още
  • Самолетен билет София - остров Корфу - София за директен полет на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси;
  • 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см);
  • Трансфер летище - хотел - летище;
  • 7 нощувки в избрания от Вас хотел със съотвеното изхранване на остров Корфу (някои от хотелите представляват комплекси от повече от една сграда - настаняването е във всички сгради на хотелския комплекс);
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД";
  • Водач от България.
  • Съседни места в самолета (отиване и връщане);
  • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
  • Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на хотела!): 0.50 EUR на стая на нощувка в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на нощувка в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на нощувка в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на нощувка в хотел 5*;
  • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 10 EUR на турист за целия престой (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
  • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
  • Входни такси за двореца "Мон Репо" (3 EUR), Старата крепост (6 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 15 EUR);
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Разходи от личен характер;
  • Градски транспорт;
  • Ползване на чадър и шезлонг на плажа пред хотел "Messonghi Beach" 4* (3 EUR на турист на ден);
  • Ползване на водните пързалки на хотел "Messonghi Beach" 4* (6 EUR на турист за целия престой);
  • Ползване на 1 чадър и 2 шезлонга на плажа пред хотел "Potamaki Beach" 3* (5 EUR на турист на ден);
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Ryanair priority - 2 броя ръчен салонен багаж - един с размери 40х20х25 см и един с размери 55х40х20 см до 10 кг (за 2-те посоки) - на турист (цената е валидна след потвърждение) от 2 до 100 години / 85 BGN
 
10 кг. чекиран багаж - на турист от 2 до 100 години / 110 BGN
 
20 кг. чекиран багаж - на турист от 2 до 100 години / 180 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист от 2 до 100 години / 50 BGN
 
Полудневна екскурзия до столицата Керкира и двореца "Мон Репо" (без включена входна такса за двореца "Мон Репо" - 3 EUR на турист) - при минимум 10 туристи от 2 до 11 години / 32 BGN
от 12 до 100 години / 64 BGN
 
Целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта - при минимум 12 туристи от 2 до 11 години / 35 BGN
от 12 до 100 години / 70 BGN
 
Целодневна екскурзия с корабче до Сивота и Синята лагуна (около 8 ч.) - при минимум 10 туристи от 2 до 11 години / 43 BGN
от 12 до 100 години / 86 BGN
 
Целодневна екскурзия с корабче до островите Паксос и Антипаксос (около 8 ч.) - при минимум 10 туристи от 2 до 11 години / 43 BGN
от 12 до 100 години / 86 BGN
 


Пояснения:
  • Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 31.10.2023 г.!
  • Във връзка с въвеждане на изискването на авиокомпания "Ryanair" за удостоверяване (верификация) на самоличността на пътниците, при сключване на "Договор за туристически пакет", включващ полет с авиокомпания "Ryanair", всички туристи са задължени да съдействат за удостоверяване в офис на туристическия агент.
  • Полетно разписание: София - Корфу 16:45 - 17:55 ч.
  • Полетно разписание: Корфу - София 18:20 - 19:30 ч.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!
  • Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 35 дни преди датата на отпътуване.
  • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 36 ден преди датата на заминаване - 35% от общата цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
  • При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
  • Деца до 1.99г. заплащат 100 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло - ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Пътуването се осъществява при минимум 20 записани туристи!
  • Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото агенцията си запазва правото да наложи горивна такса!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Хотели по програмата
Potamaki Beach (закуски и вечери) Potamaki Beach (закуски и вечери)
Гърция, Корфу
от 1059 лв.
Hellinis (All Inclusive) Hellinis (All Inclusive)
Гърция, Корфу
от 1102 лв.
Messonghi Beach Hotel (All Inclusive) Messonghi Beach Hotel (All Inclusive)
Гърция, Корфу
от 1431 лв.
Delfinia (закуски и вечери) Delfinia (закуски и вечери)
Гърция, Корфу
от 1710 лв.
Labranda Sandy Beach Resort (All Inclusive) Labranda Sandy Beach Resort (All Inclusive)
Гърция, Корфу
от 1929 лв.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах