Вашата оценка

Уикенд в Малта през март - специална оферта!

Оферта № P226

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Пролетна кратка почивка в Малта
Цена от: 662.00 лв
Промоционални цени - до изчерпване на свободните места!

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация

Дати на отпътуване: 03.03.2023; 10.03.2023; 17.03.2023

Ден 1
Полет от София в 14:15ч. Пристигане в Малта в 15:30ч. местно време. Трансфер до избрания хотел. Настаняване.
Нашият местен представител ще Ви запознае с островната държава и ще Ви даде полезна информация и насоки как най-ползотворно да използвате времето си в Малта, имайки предвид индивидуалните предпочитания на всеки турист. Нощувка.

Ден 2
Закуска.
Свободно време за самостоятелни разходки или включване в допълнителна екскурзия.
Нощувка.


Ден 3
Закуска. Свободно време за посещение на обекти по Ваш избор или включване в допълнителна екскурзия.
Нощувка.

Ден 4
Закуска. До обяд - освобождаване на стаите в хотела. Свободно време за последни полупки. Трансфер до летището и полет за София в 20:40ч.

 

 

*Забележка: 
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на посочените часове на полетите

 

вижте още
Самолетен билет София - Малта - София
Ръчен багаж с размери до 40 см Х 25 см Х 20 см.
Чекиране за полетите София - Малта и Малта - София
Трансфер летище - хотел - летище
Среща с местен представител на български език: заявка на екскурзии, коли под наем и т.н.
3 нощувки със закуски в избрания хотел
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Приоритетно качване на борда и допълнителен ръчен багаж с размери до 55 x 40 x 20 см: 50 лв.
Чекиран багаж до 10кг: 64 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Чекиран багаж до 20кг: 96 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Избор на места в самолета: цени от 36 лв. в звисимост от наличностите и изискванията на клиента
Допълнителни екскурзии
Туристическа такса - 0,50 Е на човек на ден (но не повече от 5 евро на човек на престой). Туристическата такса се плаща директно в хотела при пристигане
Застраховка "Отмяна на пътуване" - за повече информация, попитайте наш служител

Предложените цени са промоционални и са валидни до изчерпване на свободните места по тях!

Минимум брой туристи за осъществяване на пътуването: 2 

Начин на плащане:

-50% депозит при резервация
-Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване
Плащанията могат да бъдат направени по банков път

 

Забележка: в някои хотели в Малта, при настаняване, от гостите се изисква възвращаем депозит - обикновено може да бъде заплатен в брой или блокиран по кредитна карта. Размерът му е различен в зависимост от категорията и условията на всеки хотел. При отпътуване депозитът се възстановява.


Възможност за избор от следните допълнителни екскурзии:

ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) - 46 Е
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо,
*При желание за посещение в катедралата Свети Йоан Кръстител билетите са плащат допълнително, при  влизане и са на стойност 15.00 евро.
 
ВАЛЕТА – “града на рицарите” и ТРИТЕ ГРАДА (6 часа) - 58 Е
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.
Екскурзията продължава с кратко и живописно пътуване със съвременно корабче тип катамаран от Валета до Трите града Пресичайки знаменитото Голямо Пристанище на Валета ще имате шанс да видите столицата на Малта откъм морето така както са я виждали хилядите моряци търсили закрила и спасение от бурните води на Средиземно море,
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история.....ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите предци. Екскурзията завършва на централният площад на градът на победата Vittoriosa, където ще имате възможност за кратък отдих в кафето на знаменитият музикален клуб на името на Свети Лаврентий,покровител на града.
 
ТРИТЕ ГРАДА И ГРАДИНИТЕ САН АНТОН  (4 часа) - 46 Е
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история.....ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите
предци.
След това екскурзията продължава с посещение на Ботаническите градини Сан Антон при Президенския дворец. Създадени в далечната 1625 година, тези градини до ден днешен привличат с красота и уникалност. Любопитна е и връзката между това място и Двореца в Балчик.
 
Остров ГОЗО, вторият по голенина остров на Малтийският Архипелаг (8 часа) - 78 Е
Екскурзията е посветена на вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг - Гозо. Фериботите отплуват от най-северната точка на Малта, пристанището Чиркеуа. Фериботите са съвременни. Имат комфортна закрита палуба и открита такава, от които гледките по време на пътуване са приказни. Пътуването с ферибота е само 25 мин. В Гозо ексурзията започва с посещение на мястото, в което според гръцката митология знаменитият войн Одисей прекарва седем години от живота си пленник на любовтта си към нимфата Калипсо. Продължаваме с природните феномени - "вътрешното море" и скалата "фунгус". Жителите на този остров винаги са били по-добрите занаятчии. И днес тази традиция продължава. Екскурзията включва място, където ще можете да видите тези изделия, да опитате сладкиши, напитки, мед и др. и да си купите сувенири. Следва кратка разходка по уличките на главният град Виктория и свободно време за обяд (не е включен в цената). След обяда екскурзията продължава в знаменитата Цитадела. Последна в програмата е Базиликата "Та Пину". Това е място, на което хора са чули гласът на Дева Мария. Днес е светилище за поклонение на всички малтийци. Ще чуете интересната история на тази църква. Връщане обратно в Малта с ферибота.
 
МДИНА и РАБАТ -“града на мълчанието“(4 часа) - 46 Е
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, което е в програмата е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици ще видим една от първите болници съществували на острова - Santo Spirito. Свободно време на центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( билета струва 5.00 евро/ Деца 2.50 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

 


Повече информация за това Средиземноморско бижу можете да откриете ТУК

 



Необходими документи

Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 

 

12

Хотели по програмата
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах