Вашата оценка

Сингапур и Малайзия - Ранно записване до 30.06

Оферта № Е1998

10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Сенгапур - Малака - Куала Лумпур - остров Пенанг - София
Цена от: 5130.00 лв
Обиколна програма - най-интересното от Сингапур и МалайзияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.11.2023 5130.00 BGN Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация

ДЕН 1 
София-Доха  
Среща на летище София за полет София-Доха с Катарски авиолинии. Час на излитане 12:50 ч. Пристигане в Доха в 18:30 ч. Полет за Сингапур в 20:40 ч.

ДЕН 2  
Сингапур
Пристигане на летище Сингапур в 09:15 ч, където ще ви посрещне нашият местен партньор. След това ще се отправите на Панорамна обиколка на Сингапур с посещение на ботаническите градини (включено в цената). По време на обиколката ще опознаете историята и културно разнообразие на града. Ще разгледате колониалния квартал, старата сграда на парламента, клуба по крикет и Националната галерия, включваща бившия Върховен съд и кметството. Ще продължите към Малката Индия, убежище на индийската култура, въплъщаваща живия и цветен пулс на индийската общност в Сингапур. Сетивата ви ще оживеят, докато минавате покрай магазините, предлагащи разнообразие от екзотични плодове, местни зеленчуци, гирлянди от жасмин и орхидеи. Продължавате към парка Мерлион и емблематичната статуя Мерлион с глава на лъв и тяло на риба, символизираща скромното начало на Сингапур като рибарско селище. Преминаване през китайския квартал и спиране в един от най-старите храмове в Сингапур, Thian Hock Keng, посещаван от ранни китайски имигранти, отдаващи благодарности на богинята на морето. Ще посетите и първият обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО — Сингапурските ботанически градини и ще се разходите из националната градина на орхидеите, която може да се похвали с обширна експозиция от 60 000 орхидеи. Панорамната обиколка ще продължи до към 12:30 ч. Следва трансфер и настаняване в хотел Grand Pacific 3*+ или подобен. Следобед — свободното време. Не е включена храна.
Нощувка.

ДЕН 3 
Сингапур
Закуска.
Опция (не е включена в цената) Остров Сентоса
Продължителност 09:00-13:00 ч.
Сентоса е малък остров, разположен в централния регион на Сингапур. Някога е използван като британска военна база и японски лагер за военнопленници. Преименуван е на Сентоса през 1972 г. Сега е популярен курорт, който приема повече от 20 милиона посетители годишно. Островът е дом на множество вълнуващи атракции. Една от тях е един от най-големите аквариуми в света, S.E.A. Аквариум. Потопете се в този магически морски свят и изследвайте повече от 100 000 морски животни. Качвайки се на кабинковия лифт от връх Фабер до Сентоса, на 131 м над земята ще можете да се насладите на 360-градусова гледка.

Опция (не е включена в цената) Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора
Начало на екскурзията: 16:00 ч.
Разгледайте Gardens by the Bay или „Градините до залива“, една от основните атракции на Сингапур. Това са 18 футористични дървета с височина до 50 метра. Тези супердърветата са и източници на енергия, част от проект за изкуствена гора, която събира дъждовна вода, слънчева енергия и пречиства въздуха в града. Уникални за градините са двата купола Cloud forest и Flower Dome, представляващи оранжерии. По-голямата, Flower Dome е с площ 12,8 декара и е записана в рекордите на Гинес като най-голямата оранжерия в света, събрала екзотични растения от 5 континента. В оранжерията Cloud forest, с площ над 8 декара, са създадени условията на вегетацинона зона на тропиците с височина от 1000 до 3000 метра надморското равнище. Конструкция с височина 35 метра представлява закрита планина, забулена в мъгла и покрита с буйна растителност. Тук ще видите най-високия закрит водопад в света. С падането на здрача силуетът на Марина Бей и емблематичните градини, подобни на дървета, оживяват със светлина и звук. Удивете се на невероятното Garden Rhapsody Show и на гледката към града, разкриваща се от наблюдателната площадка на хотел Марина Бей Санд, намираща се на 57-я етаж.  

Нощувка.

ДЕН 4
Сингапур-Малака-Куала Лумпур
09:00 ч. След закуска отпътуване към Куала Лумпур. Преди да стигнете до град Малака ще преминете през малайски и китайски села, за да разгледате архитектурата, която отразява традиционната култура. Пристигане в Малака. Малака се е утвърдил като един от обектите на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Обиколка на исторически забележителности на града (включено в цената). Ще разгледате храма Cheng Hoon Teng — най-старият действащ китайски храм в Малайзия, джамията Kapitan Kling, улица Jonker (Antique Row), музеят Baba and Nyonya, сградата Stathuys, часовниковата кула, Христовата църква и известната Порта де Сантяго. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към Куала Лумпур. Настаняване в хотел Parkroyal Collection 4*.
Нощувка.

ДЕН 5
Куала Лумпур
09:00-12:00 ч. Сити тур на Куала Лумпур (включен в цената)
Интересна обиколка, която разкрива красотата и очарованието на старата и новата столица Куала Лумпур — град градина на светлината. Акцентите от обиколката включват: Кулите близнаци Петронас (снимка), Кралският дворец (снимка), Национален паметник, храмът Тиен Хау, Националната джамия (снимка), сградата на султан Абдул Самад и клубът за крикет в стил Тюдор.
12:30-14:00 ч. Обяд в ресторант KL Tower (включен в цената).
14:00-17:00 ч. Обиколка на пещерите Бату (включена в цената).
Ще продължите към пещерите Бату, където се помещава хиндуистки храм, посещаван от хиляди поклонници и туристи. Преди да се изкачите по 272-те стълби, за да стигнете до главния пещерен храм, ще имате възможност да се възхитите на разположената пред входа 42.7-метрова златна статуя на бог Муруган. След като стигнете до върха, пред вас ще се разкрие впечатляваща гледка към красивия Куала Лумпур.
Нощувка.
 
ДЕН 6
Куала Лумпур-о-в Пенанг
Закуска.
Отпътуване към о-в Пенанг (продължителност около 5 часа).
По пътя ще посетите пещерния храм Sam Poh Tong в Ipoh, замъка Kelly и пещерата Perak Tong. Ще минете по четвъртия най-дълъг мост в Югоизточна Азия. Пристигате в късния следобед и настаняване в PARKROYAL Penang Resort 4*.
Нощувка.

ДЕН 7
Остров Пенанг
Целодневен тур на Джорджтаун (включен в цената)
В 09:00 ч. ще започне обзорна обиколка, която ще ви даде възможност да се насладите на всички гледки и звуци на екзотичния остров Пенанг. Ще посетите четвъртата най-дълга статуя на полегналия Буда в света - Wat Chayamangkalaram, храма Dhammikarama, първият будистки храм, построен в Пенанг през 1803 г, изящно декориран бирмански храм. Ще минете покрай църквата Св. Георги (построена през 1818 г.), храмът Kuan Yin — Богинята на милосърдието (най-старият даоистки храм на Пенанг, построен през около 1800 г, когато китайците се заселват на острова, храмът Sri Mariamman (най-старият индуски храм) и Masjid Kapitan Keling (най-старата индийска джамия). Посещение на Khoo Kongsi — великолепна зала, украсена с дърворезби. Ще посетите местно кафене. Кратка спирка за снимки във форт Cornwallis, където Франсис Лайт и екипажът му са кацнали през 1786 г. След обяда ще продължите с Penang Hill & Kek Lok Si Temple. „Задължителна спирка“, храмът Kek Lok Si е величествен будистко-даоистки храм с внушителни 10 000 пагоди на Буда и великолепно езерце с костенурки на дълголетието. Павилионът Kuan Yin приютява гигантската статуя на Kuan Yin (Богинята на милосърдието). Изкачване на хълма Пенанг, 830 метра надморска височина, с помощта на швейцарска въжена железница, която минава през хълмисти ферми и буйни тропически джунгли. По време на пътуването се открива спираща дъха гледка към Пенанг и континенталната провинция Уелсли.
Нощувка.

ДЕН 8 
Остров Пенанг
Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

ДЕН 9
Пенанг-Куала Лумпур
Свободно време за плаж. В 12:00 ч. освобождаване на хотела и трансфер до летището в Куала Лумпур. По пътя ще спрете за обяд в местен ресторант (обяда не е включен в цената).

ДЕН 10
Куала Лумпур-Доха-София
Полет в 02:25 ч. Пристигене в Доха в 05:15 ч. Полет за България в 07:45 ч. Пристигане на летище София в 11:50 ч.
вижте още
 • Двупосочен самолетен билет София-Доха-Сингапур-Куала Лумпур-Доха-София с Катарски авиолини
 • 2 нощувки в Сингапур
 • 2 нощувки в Куала Лумпур
 • 3 нощувки на о-в Пенанг
 • Панорамна обиколка на Сингапур
 • Панорамна обиколка на Куала Лумпур с включен обяд
 • Панорамна обиколка на Малака с включен обяд
 • Панорамна обиколка на Джорджтаун с включен обяд
 • Водач по време на пътуването
 • Местен рускоговорящ гид по време на екскурзиите в Малайзия
 • Местен англоговорящ гид в Сингапур
 • Застраховка Помощ при пътуване с КОВИД защита и лимит 10 000 евро
 • Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора – 255 eвро на човек
 • О-в Сентоса – 240 евро на човек
 • Застраховка Отмяна пътуване
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата

 

Дестинация Настаняване Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая Трети възрастен в двойна стая
Сингапур
Куала Лумпур
Остров Пенанг
Grand Pacific 4*
Parkroyal Collection 4*
Parkroyal Penang 4*
5 130 лв. 5 765 лв. 4 855 лв.
Изхранване: 7 закуски, 3 обяда и 3 вечери


Условия за плащане:
 • Авансово плащане: 20% при резервиране
 • Пълно плащане: 60 дни преди отпътуване

Анулационни условия:
От 59 до 1 ден преди отпътуване: 100% неустойка

Препоръчваме застраховка "Отмяна на пътуване" — доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора и съответно извършване на авансовото плащане или до 5 дни след това, съгласно условията на застрахователна компания ЗД Евроинс.

Документи за пътуване и визов режим Сингапур
 • Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната.
 • За престой до 90 дни не се изисква виза.
 • Всички пътуващи трябва да попълнят декларацията до 3 дни преди пристигането на следния линк https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/

Изисквания за ваксини:
Изисква се представяне на международен сертификат за ваксинация срещу жълта треска, ако сте посетили държава/регион в Африка или Латинска Америка, идентифицирани от СЗО като изложени на риск от предаване на жълта треска през последните 6 дни преди пристигането в Сингапур.
Пътуващите трябва да издържат 6-дневна карантина при пристигането си, ако не могат да изпълнят изискването.
Изисквания за COVID-19:
От 13 февруари 2023 г. няма изисквания за ваксинация и за PCR тест за COVID-19.

 
Хотели

Grand Pacific Singapore 4*
Хотел Grand Pacific е стилен 4-звезден хотел, разположен на 5 минути пеша от гара Bugis на подземната железница MRT. Хотелът е зона без тютюнев дим и предлага безплатен Wi-Fi достъп на цялата територия, открит басейн, фитнес център и 2 ресторанта. Просторните стаи са с модерен интериор, стилно обзавеждане и безплатен кабелен интернет достъп. Всяка от тях разполага с удобства за приготвяне на чай/ кафе и плоскоекранен телевизор с кабелни програми. Хотел Grand Pacific предлага обмяна на валута и четири функционални зали. Денонощната рецепция разполага с гардероб за багаж. Ресторант и бар Sun's Cafe сервира голямо разнообразие от местни и западни ястия. В китайския ресторант можете да се насладите на китайска кухня. Хотел Pacific Grand е на 5 минути пеша от гарите на MRT подземната железница City Hall и Bras Basah. Търговски центрове Raffles City и Bugis Junction са на 10 минути пеша от хотела.

PARKROYAL Collection Kuala Lumpur 4*
PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur е рай за съвременния пътешественик, който уважава околната среда. Разкошната зеленина, земните тонове и елегантните дървени покрития в хотела го правят идеалното скривалище от небостъргачи, търговски центрове и градски улици, гъмжащи от активност. Има и още: хотелът се грижи за околната среда и вашето здраве, поради което избира биоразградими опаковки, филтрирана питейна вода във всяка стая за гости и разнообразие от пречистващи въздуха растения и дървета, служещи като естествени овлажнители. Разположен между Jalan Sultan Ismail и Jalan Imbi, PARKROYAL Collection Kuala Lumpur в еко-шик разполага с 527 стаи и апартаменти, гъвкави пространства за срещи и луксозни заведения за храна и напитки, които гарантирано ще подобрят вашето трапезно изживяване. Има дори цял етаж, посветен на холистичен уелнес, включващ изискан СПА център, модерна гимнастически зала и фитнес студио и открит плувен басейн.

PARKROYAL Penang Resort 4*
PARKROYAL Penang се намира на плажа в Бату Феринги и предлага 4 заведения за хранене и открит басейн. Стаите са с изглед към морето или хълма и разполагат с безплатен достъп до интернет и денонощен румсървиз. Във всички стаи е осигурен безплатен WiFi. Нощният пазар на Феринги е на 350 метра, а водопадът на Бату Феринги е на 1,6 км. Градината на тропическите подправки е на 2,6 км. Хотелът е на 17 км от Джорджтаун и на 30 км от международното летище Пенанг. Стаите в PARKROYAL Penang са обзаведени в модерен и съвременен стил с LED телевизор с местни и кабелни канали. Стаите разполагат с филми в стаята, удобства за приготвяне на чай и кафе, минибар, персонален цифров сейф и DVD плейър при заявка. На денонощната рецепция гостите могат да обменят валута, да резервират билети и екскурзии, както и да заявят консиерж обслужване. Сред другите удобства са фитнес център Zab Lab, детски клуб Koko-Nut и тематичен аква парк Amazonia. Освен това гостите могат да се насладят на разнообразни процедури за лице и тяло в СПА център St. Gregory. Гостите могат да се насладят на местна кухня в Cinnamon Asian Kitchen, а в Gustoso – на италианска кухня с изглед към морето. Гостите могат да релаксират в салон Javana или бар Sunset с чаша питие до края на деня.


Допълнителни екскурзии

Остров Сентоса
Цена: € 240 на човек
Сентоса е малък остров, разположен в централния регион на Сингапур. Някога е използван като британска военна база и японски лагер за военнопленници. Преименуван е на Сентоса през 1972 г. Сега е популярен курорт, който приема повече от 20 милиона посетители годишно. Острова е дом на множество вълнуващи атракции. Една от тях е един от най-големите аквариуми в света, S.E.A. Аквариум. Потопете се в този магически морски свят и изследвайте повече от 100 000 морски животни. Качвайки се на кабинковия лифт от връх Фабер до Сентоса, на 131 м над земята ще можете да се насладите на 360-градусова гледка.

Магическа нощ с Купола на цветята
Цена: € 255 на човек
Начало на екскурзията: 16:00 ч.
Разгледайте Gardens by the Bay или „Градините до залива“, една от основните атракции на Сингапур. Това са 18 футористични дървета с височина до 50 метра. Тези супердърветата са и източници на енергия, част от проект за изкуствена гора, която събира дъждовна вода, слънчева енергия и пречиства въздуха в града. Уникални за градините са двата купола Cloud forest и Flower Dome, представляващи оранжерии. По-голямата, Flower Dome е с площ 12,8 декара и е записана в рекордите на Гинес като най-голямата оранжерия в света, събрала екзотични растения от 5 континента. В оранжерията Cloud forest, с площ над 8 декара, са създадени условията на вегетацинона зона на тропиците с височина от 1000 до 3000 метра надморското равнище. Конструкция с височина 35 метра представлява закрита планина, забулена в мъгла и покрита с буйна растителност. Тук ще видите най-високия закрит водопад в света. С падането на здрача силуетът на Марина Бей и емблематичните градини, подобни на дървета, оживяват със светлина и звук. Удивете се на невероятното Garden Rhapsody Show и на гледката към града, разкриваща се от наблюдателната площадка на хотел Марина Бей Санд, намираща се на 57-я етаж.  

* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах