Екскурзия до Чинкуе Терре и Тоскана

Оферта № Е1566

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ЧИНКУЕ ТЕРРЕ– ЛУКА– ФЛОРЕНЦИЯ– САН ДЖИМИНЯНО– СИЕНА
Цена от: 695.00 лв
Италия 2020ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация
1 ден

11.05ч.-Отпътуване от летище София за Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 12.05ч.- Пристигане в Милано.Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод пет земи/ включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте селца-Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод пет земи/ включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте селца-Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пиаца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“ – съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Лука – градът с най-добре запазените крепостни стени в Италия, градът на църквите, родният град на Джакомо Пучини. През един от единадесетте бастиона ще попаднем на „Пиаца Наполеоне“, където е двореца“ Палацо Дукале“. По средновековните улици ще достигнем до красивата катедрала“Св.Мартин“, до изящната църквата “Св.Михаил“, до впечатляващата „Сан Фредиано“. Главната улица „Виа Филунго“ ще ни отведе до елипсовидния елегантен площад “Амфитеатро“. Нощувка.

3 ден

Закуска.Отпътуване и разглеждане на Сиена – най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най- известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Отпътуване и разглеждане на Пиенца – която се счита за пример на утопичните представи от епохата на Ренесанса за„идеален град“. Това се дължи на родения тук Папа Пий II, които изменя напълно малкото градче Корсиняно в модел на ренесансовото градоустройство. Свидетели на възрожденската архитектура и до днес са Папския дворец “Палаццо Пиколомини“, Катедралата,която представлява рядко по изящество равновесие между готика и ренесанс, „Палаццо Борджия“. Ще имаме възможност да опитаме и едно от най-вкусните италиански сирена“пекорино ди Пиенца“. Следващата ни спирка ще бъде в Монтепулчано. Това очарователно средновековно градче, разположено високо на един от тосканските хълмове е било дълго време резиденция на заможни тоскански семейства. Входът към Стария град става през една от двете внушителни градски порти Порта ал Прато или Порта делла Фарина, които отвеждат до централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата“Санта Мария Асунта“. Точно тук са снимани едни от на-романтичните и същевременно най-страховити сцени от епизода „Новолуние“. Градът се слави с производството на едно от най-популярните червени вина – Нобиле ди Монтепулчано. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Отпътуване за Милано. Нощувка.

5 ден

Закуска. Трансфер до летището в Милано/Бергамо. 09.15ч.- Отпътуване от Милано за София. 12.15ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.

вижте още
 • Самолетен билет София- Милано-София с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
 • 4 нощувки със закуски в хотел;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 120 лева; *
 • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв.; *
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-60лв.; *
 • Посещение на Национален парк „Чинкуе Терре“ с влак– 45 евро;
 • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *.
 • Градска такса – заплаща се на рецепция; **
Дата

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

26.04.2020 г.

745лв.

865лв.

695лв.


Отстъпка от цената при записване до 31.01.2020г или до изчерпване на промоционалните места: 50лв.

Начин на плащане: 50% депозит при резервация; доплащане - до 20 дни преди отпътуване

* Национален парк „Чинкуе Терре“, галерия „Уфици“, багажа, трансфера до София и обратно се заявяват при записване за екскурзията и заплащат предварително  и се провеждат при минимум 20 туристи.

 

*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 20 туриста.

 

При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.

**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.


Допълнителни екскурзии:
Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция
Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 69.00 BGN

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство. 
Цената включва: Екскурзоводски услуги на български език; Входна такса; Резервация
Цената не включва: Разходи от личен характер

Посещение на Национален парк „Чинкуе Терре“
Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 88.00 BGN

Отпътуване и посещение на Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод- пет земи/  включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте  селца-Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование.
Цената включва: Кораб, Влак, Екскурзоводски услуги
Цената не включва: Разходи от личен характер

Необходими документи:
Лична карта със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването.

47/11
Етикети
екскурзия до италия ,екскурзия италия ,екскурзия до чинкуе терре ,екскурзия чинкуе терре ,чинкуе терре ,италия ,сиена ,сан джимияно ,лука ,пиенца ,монтепулчано ,флоренция ,екскурзии в италия ,екскурзии италия ,самолетни екскурзии ,люлката на ренесанса ,екскурзии със самолет ,самолетна екскурзия до италия ,предложения за екскурзии ,оферти за екскурзии ,оферти за екскурзии италия ,оферти италия ,оферти чинкуе терре ,оферти флоренция ,екскурзии 2020 ,изгодни оферти ,хубави оферти ,топ оферти супер оферта ,галерия уфици ,уфици ,ekskurziq do italiq ,ekskurzia italiq ,ekskurzia do italia ,ekskurziq italiq ,ekskurzii italiq ,ekskurzii do italia ,ekskurzia chinkue terre ,ekskurzia florencia ,oferti za ekskurzii ,oferti za ekskurzii italiq ,oferti italia ,oferti chinkue terre ,oferti venecia ,oferti florencia ,florencia ,chinkue terre ,italiq ,italia ,san djimiqno ,siena ,samoletni ekskurzii ,ekskurzii sus samolet ,samoeltna ekskurziq italiq ,samoletna ekskurzia do italia ,izgodni oferti ,hubavi oferti ,top oferti ,super oferta ,predlojeniq za ekskurzii ,ekskurzii 2020 ,galeriq ufici ,ufici ,vatikana ,vatikanskite muzei ,sikstinskata kapela ,kanale grande ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах