Почивки на о. Санторини 2020 г. - 5 нощувки - Ранно записване до 10.07. ПЛАТЕТЕ СЕГА САМО 50 лв. депозит

Оферта № P1236

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
6 дни на остров Санторини
Цена от: 745.00 лв
ПЛАТЕТЕ СЕГА САМО 50 лв. депозит - Промоцията е валидна до 16.07.2020 г., само за нови резервации. • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация

ДЕН – 1 София – Санторини
Излитане от летище София с чартърен полет за Санторини. Кацане на летище Фира. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител.
Свободно време.
Възможност да усетите гръцкото гостоприемство и да се забавлявате в една от традиционните таверни на острова – Таверната на Димитрис.
Нощувка.

ДЕН – 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия.
Обзорна екскурзия (целодневна) от 9 до 17ч
Обзорна екскурзия – Пиргос – „столицата Фира“ – Имеровигли
Пиргос е забележително градче, което е било столица на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близст и манастира Пророк Илия, построен на най-високия хълм на Санторини – 565 м. надморрска височина, от където се открива невероятна гледка към острова.
Фира – Столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на висока 260 метра скала) града се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите Праистотическия музей и Архиологическия музей. Като продължение на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани – венеца на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.
Имеровигли – най-високия град на Калдерата изглежда точно като типичното село на Санторини: емблематични бели сгради със сапфирови куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.

ДЕН – 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия:
Емборио, Мегалохори, Месариа (полудневна) – предиобед
Основна забележителност на селището Емборио представлява Средновековната крепост, която е една от петте построени от Латините на острова. Тя е един архитектурен шедьовър, съхранена и реставрирана, днес се намира в много добро състояние, като къщите в крепостта и около нея се обитават целогодишно. За да се влезе вътре се преминава през тесен тунел, след което попадате в лабиринт от тесни, криволичещи улички. Всичко наоколо може да се опише като „невероятна приказка“, която не Ви позволява да останете равнодушни. Така изглежда Старата част на града и затова той може да бъде определен като тип „Укрепено селище“, на което някои от къщите са вградени в самата крепостна стена, а другите изграждат квартала около нея. В средата на крепостта, може да се види една църква от началото на XVI-ти век, посветената на Пресвета Богородица. Това е втората по значимост църква на острова и има фантастичен дърворезбован иконостас. Стария град Емборио е едно от най-красивите места на Санторини и излъчва невероятна тишина и спокойствие. Прави впечатление липсата на тълпи от туристи, както на други места по острова, а това е и причината да се запази неговия автентичен облик.
Мегалохори е обявено за традиционно селище със запазена типична цикладска архитектура, като най-старите му къщи са обградени с високи стени, заради тогавашния страх на хората от нападатели. В центъра има малък, украсен с много цветя площад, на който е издигнат паметник в чест на загиналите гръцки войници във войните от 1912 до 1923 година. Близко до него са построени и две от най-големите църкви на Мегалохори, посветени на Пресвета Богородица и на Светите Безсребърници Кузма и Дамян.
Земята около селото е много плодородна и затова основно занимание на жителите му в миналото е било обработването на лозята и производството на качествени вина. Благодарение на това те забогатели, след като започнали да изнасят виното за Русия.
Град Месариа, едно от по-големите населени места на Санторини. Според стари сведения, града е построен през XVII-ти век и е бил от типа на селищата с подземни, пещерни къщи.
В края на XIX-ти век, Месариa започва да се развива в индустриално отношение, защото там са построени няколко фабрики .
В началото на XX-ти век в града са били построени и две големи винарни, които и до днес произвеждат качествени местни вина.Най-интересната и красива къща е на Георгиос Аргиру, който в края на XIX-ти век е бил известен местен земевладелец и търговец на вино. Сградата е построена през 1888 година и в нея е съчетана местната архитектура с еклектични елементи. Днес тя е музей и представлява един от най-ценните паметници от новата история на Санторини, като през 1985 година официално е обявена за „произведение на изкуството“.
Най-голямата църква в Месариа е „Свети Димитър“, построена преди 1864 година. Тя е един красив образец на Цикладската архитектура, с уникален дърворезбован иконостас и много ценни икони.

и

Залеза Ия (полудневна екскурзия от 16ч до 21ч)
Залеза Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.
Тръгва се следобед след 16ч, минава се през редица малки селца. Меса Гониа се счита за центъра на производството на вино. Също така е и единственото село, което не е възстановено след земетрсението през 1956 г. и е запазило духа на живота от преди това определящо събитие. Последната спирка е известното селце Ия – най-вълнуващия залез! Разположено в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.

ДЕН – 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия –
Екскурзия с кораб до вулкана (целодневна екскурзия) от 9 до 18ч
Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров – Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николай с топли вулканични извори. Посещение и на третия остров – Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана.. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни навръщане ще имате възможнот да видите и снимате селището Ия и от морето.

ДЕН – 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. Екскурзия
Южно Санторини – Акротири – Червен плаж – дегустация вина (целодневна)
Разкопките на праистириеския град до съвременния Акротири е един от най-значимите археологически обекти, който включва огромна структура, с площ над 14 декара. Обявен за гръцкия Помпей, затрупан от лавата от земетресението. При избухването на вулкана, една вълна от гореща пепел е помела покривите и горните етажи на сградите, а вулканичен материал е затрупал целия остров. След това е завалял проливен дъжд, който довел до образуването на гъста кал. Понеже селището е построено по склона към морето, тази кал запълнила догоре всички сгради и по този начин ги съхранила и се запазили голяма част от стенописите им. След това ще имате свободно време на Червения плаж, един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо. Периса e следващата ни спирка. Град, известен с черния си пясъчен плаж. В Периса се намира цървата Св. Ирина(Agia Irene), ранна византийска църква, дала името на Санторини (Santa Irene). Там ще имате достатъчно време да се насладите на плуване, да разгледате района и да опитате прясна риба в местните таверни. Последна спирка, една от най-популярните винарни на Санторини, за дегустация на вино. Една от най-известните винарни е Куцоянопулос. Във винарната ще можете да посетите и единственият подземен музей на виното в Европа.Той е разположен на 8-10 метра под земята и има формата на лабиринт с дължина около 300 метра. Музея разполага и с аудиогид на български език. Дегустират се 4ри вида вино.

ДЕН – 6 Отпътуване
Закуска.
Трансфер до летище Фира за полет до България. Продължителност на трансфер – около 15 мин.

 

вижте още
 • самолетен билет София – Фира – София с включени летищни такси;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
 • Съответният брой нощувки на съответната база;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
 • представител на туроператора;
 • Доплащане за 5 вечери или обеди (избор от меню) – 195 лв. за възрастен/130 лв. за дете до 11.99г.;
 • Туристическа такса 1,5 евро на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Полетно разписание (очаква се)
Авиокомпания Bulgaria air / Авиокомпания Bulgarian Air Charter

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
​Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.


Допълнителни екскурзии

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 40 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи, входни такси и др. Туроператорът запазва правото на промяна в последователността на екскурзиите.

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 11.99 г.

   

в лева

в лева

Обзорна екскурзия – Пиргос – столицата Фира – Имеровигли

Целодневна

57

28

Таверна

Вечерна

68

37

Емборио, Мегалохори, Месариа

Полудневна

50

25

Залеза Ия

Полудневна

50

25

Екскурзия с кораб до вулкана

Целодневна

79

39

Южно Санторини – Акротири – Червен плаж – музей на виното и дегустация на вина

Целодневна

56

28


Обзорна екскурзия (целодневна)
Обзорна екскурзия – Пиргос – „столицата Фира“ – Имеровигли
Цена: 57 лв. за възрастен / 28 лв. за деца 2-11,99 г.
Пиргос е забележително градче, което е било столица на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близост и манастира Пророк Илия, построен на най-високия хълм на Санторини – 565 м. надморска височина, от където се открива невероятна гледка към острова.
Фира – Столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на висока 260 метра скала) града се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите Праистотическия музей и Архиологическия музей. Като продължение на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани – венеца на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.
Имеровигли – най-високия град на Калдерата изглежда точно като типичното село на Санторини- емблематични бели сгради със сапфирови куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване
Цената не включва: вход за музеите във Фира по 4-5 евро на човек (по желание)

Таверната на Димитрис (вечерна)
Цена: 68 лв. за възрастен / 37 лв. за деца 2-11,99 г.
Възможност да усетите гръцкото гостоприемство и да се забавлявате в една от традиционните таверни на острова – Таверната на Димитрис. В програмата е включена вечеря на блок маса и напитки (бира, вино, безалкохолни напитки, вода), както и музикална програма и танци.
Цената включва: трансфер, вечеря на блок маса и напитки (бира, вино, безалкохолни, вода)
Цената не включва: Разходи от личен характер.

Емборио, Мегалохори, Месариа (полудневна) – предиобед
Цена: 50 лв. за възрастен / 25 лв. за деца 2-11,99 г.
Основна забележителност на селището Емборио представлява Средновековната крепост, която е една от петте построени от Латините на острова. Тя е един архитектурен шедьовър, съхранена и реставрирана, днес се намира в много добро състояние, като къщите в крепостта и около нея се обитават целогодишно. За да се влезе вътре се преминава през тесен тунел, след което попадате в лабиринт от тесни, криволичещи улички. Всичко наоколо може да се опише като „невероятна приказка“, която не Ви позволява да останете равнодушни. Така изглежда Старата част на града и затова той може да бъде определен като тип „Укрепено селище“, на което някои от къщите са вградени в самата крепостна стена, а другите изграждат квартала около нея. В средата на крепостта, може да се види една църква от началото на XVI-ти век, посветената на Пресвета Богородица. Това е втората по значимост църква на острова и има фантастичен дърворезбован иконостас. Стария град Емборио е едно от най-красивите места на Санторини и излъчва невероятна тишина и спокойствие. Прави впечатление липсата на тълпи от туристи, както на други места по острова, а това е и причината да се запази неговия автентичен облик.
Мегалохори е обявено за традиционно селище със запазена типична цикладска архитектура, като най-старите му къщи са обградени с високи стени, заради тогавашния страх на хората от нападатели. В центъра има малък, украсен с много цветя площад, на който е издигнат паметник в чест на загиналите гръцки войници във войните от 1912 до 1923 година. Близко до него са построени и две от най-големите църкви на Мегалохори, посветени на Пресвета Богородица и на Светите Безсребърници Кузма и Дамян.
Земята около селото е много плодородна и затова основно занимание на жителите му в миналото е било обработването на лозята и производството на качествени вина. Благодарение на това те забогатели, след като започнали да изнасят виното за Русия.
Град Месариа, едно от по-големите населени места на Санторини. Според стари сведения, града е построен през XVII-ти век и е бил от типа на селищата с подземни, пещерни къщи.
В края на XIX-ти век, Месариa започва да се развива в индустриално отношение, защото там са построени няколко фабрики .
В началото на XX-ти век в града са били построени и две големи винарни, които и до днес произвеждат качествени местни вина. Най-интересната и красива къща е на Георгиос Аргиру, който в края на XIX-ти век е бил известен местен земевладелец и търговец на вино. Сградата е построена през 1888 година и в нея е съчетана местната архитектура с еклектични елементи. Днес тя е музей и представлява един от най-ценните паметници от новата история на Санторини, като през 1985 година официално е обявена за „произведение на изкуството“.
Най-голямата църква в Месариа е „Свети Димитър“, построена преди 1864 година. Тя е един красив образец на Цикладската архитектура, с уникален дърворезбован иконостас и много ценни икони.
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Залеза Ия (полудневна екскурзия от 16ч до 21ч)
Цена: 50 лв. за възрастен / 25 лв. за деца 2-11,99 г.
Залеза Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.
Тръгва се следобед след 16ч, минава се през редица малки селца. Меса Гониа се счита за центъра на производството на вино. Също така е и единственото село, което не е възстановено след земетресението през 1956 г. и е запазило духа на живота от преди това определящо събитие. Последната спирка е известното селце Ия – най-вълнуващия залез! Разположено в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване.

Екскурзия с кораб до вулкана (целодневна)
Цена: 79 лв. за възрастен / 39 лв. за деца 2-11,99 г.
Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров – Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николай с топли вулканични извори. Посещение и на третия остров – Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана.. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни на връщане ще имате възможност да видите и снимате селището Ия и от морето.
Цената включва: трансфер, билет за кораба, екскурзоводско обслужване
Цената не включва: обяд

Южно Санторини – Акротири – Червен плаж – музей на виното и дегустация на вина (целодневна)
Цена: 56 лв. за възрастен / 28 лв. за деца 2-11,99 г.
Разкопките на праисторическия град до съвременния Акротири е един от най-значимите археологически обекти, който включва огромна структура, с площ над 14 декара. Обявен за гръцкия Помпей, затрупан от лавата от земетресението. При избухването на вулкана, една вълна от гореща пепел е помела покривите и горните етажи на сградите, а вулканичен материал е затрупал целия остров. След това е завалял проливен дъжд, който довел до образуването на гъста кал. Понеже селището е построено по склона към морето, тази кал запълнила догоре всички сгради и по този начин ги съхранила и се запазили голяма част от стенописите им. След това ще имате свободно време на Червения плаж, един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо. Периса e следващата ни спирка. Град, известен с черния си пясъчен плаж. В Периса се намира църквата Св. Ирина(Agia Irene), ранна византийска църква, дала името на Санторини (Santa Irene). Там ще имате достатъчно време да се насладите на плуване, да разгледате района и да опитате прясна риба в местните таверни. Последна спирка, една от най-популярните винарни на Санторини, за дегустация на вино. Една от най-известните винарни е Куцоянопулос. Във винарната ще можете да посетите и единственият подземен музей на виното в Европа. Той е разположен на 8-10 метра под земята и има формата на лабиринт с дължина около 300 метра. Музея разполага и с аудиогид на български език. Дегустират се 4ри вида вино.
Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване
Цената не включва: вход разкопките на Акротиро (12 евро), дегустация на 4ри вида вина (10 евро).

 

 ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 6. Информация за условията за сключване на договор за доброволна застраховка за покриване на разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на ПЪТУВАЩИЯ, можете да намерите на следните адреси: https://www.allianz-assistance.bg/turisticheski-zastrahovki/zastrahovka-otmqna-putuvane/ , предлагана от „АВП П&С С.А., клон България“ с ЕИК 202091075, тел. + 359 2 995 1843, представителство на Алианц Уърлдуайд Партнерс САС; https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane , предлагана от ЗАД „Армеец“ АД; https://www.euroins.bg/trip-cancellation–718.html , предлагана от „Застрахователно дружество Евроинс“ АД и др.
 7. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.Необходими документи
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


13/01
Хотели по програмата
Iris Boutique Hotel Iris Boutique Hotel
Гърция, Санторини
от 745 лв.
Drossos Hotel Drossos Hotel
Гърция, Санторини
от 766 лв.
RK Beach Hotel RK Beach Hotel
Гърция, Санторини
от 770 лв.
Kamari Blue Boutique Kamari Blue Boutique
Гърция, Санторини
от 798 лв.
Armonia Hotel Armonia Hotel
Гърция, Санторини
от 821 лв.
Dolphin Apartments Dolphin Apartments
Гърция, Санторини
от 879 лв.
La Mer Deluxe Hotel & Spa La Mer Deluxe Hotel & Spa
Гърция, Санторини
от 998 лв.
Atlas Boutique Hotel Atlas Boutique Hotel
Гърция, Санторини
от 1023 лв.
Antinea Suites Hotel & Spa Antinea Suites Hotel & Spa
Гърция, Санторини
от 1066 лв.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах