Вашата оценка

КУРОРТИ В Кабо Верде

Остров Сал
Република Кабо Верде (на португалски: República de Cabo Verde), известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан на запад от бреговете на Африка с площ 4033 km² и население от 539 560 души.
Архипелагът включва островите Сантяго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Висенте, Боа Вища, Фого, Майо, Сал и Брава.
Столицата на страната е Прая и се намира на най-големия остров – Сао Тиаго. Официалният език на републиката е португалският. В страната се говорят още креолски и местни африкански езици.
Държавата не е популярна туристическа дестинация, поради което полетите до Кабо Верде са сравнително редки, което означава само едно – по-малко туристи, по-малко тълпи, повече спокойствие. На сравнително малката си територия (общо 4000 кв.км, което е горе-долу колкото площта на Област Ловеч), Кабо Верде е събрал изненадващо разнообразие от гледки. От божествени плажове на главния остров Сал, през марсианските пейзажи и скалистите планини във вътрешността на Сал и тропическите долини на Санто Антао, до действащия вулкан Пику ду Фогу (2829 м).
Населението на острова се състои от креоли, които са наследници на португалци и африканци. Държавата векове наред е била португалска колония, затова официалният език и днес е португалски. За разлика от повечето други африкански държави, които имат проблеми с правата на човека, Кабо Верде е начело в цяла Африка, що се отнася до различни индекси за свобода на личността и права на човека.
 

Полезно е да знаете

Република България няма действащо посолство в Кабо Верде. Българският посланик в Португалската република е назначен и за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Кабо Верде със седалище в гр. Лисабон, Португалия. По консулски въпроси българските граждани, които посещават Кабо Верде или пребивават в страната за по-продължителен период, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Португалската република.

За България в момента няма акредитирано посолство на Кабо Верде. Очаква се през месец юни, т.г., да бъде акредитиран посланикът на Кабо Верде в Брюксел, Белгия. 
Почетен консул на Кабо Верде в България
Г-н Радослав ТОЧЕВ
гр. София 1000 ул. Г. С. Раковски 130, ет.1, ап. 4.;
тел.: +359 878 968 871; e-mail: office@caboverdebg.com
 
Работно време: понеделник — петък 10:00 — 18:00

Българските граждани пътуват до Кабо Верде с международен паспорт, валиден за не по-малко от шест месеца от датата на пътуването. Те се нуждаят от виза, която могат да получат чрез посолството на Кабо Верде в Берлин.

 
 
От 1 Януари 2019 г. гражданите на Европейския съюз са освободени от изискването за виза за краткосрочен престой (до максимум 30 дни). Освобождаването от виза се прилага само за престой до 30 дни; за по-дълъг престой получаването на виза е задължително и трябва да бъде направена регистрация на уебсайта на правителството.
Изискването е пътниците да се регистрират най-малко пет дни преди заминаването на официалния уебсайт : https://www.ease.gov.cv/
 
 Следните пътници са освободени от предварителна регистрация:
  1. Деца до две години;
  2. Притежател на паспорт на Кабо Верде, неговите/нейните деца под 18-годишна възраст и неговата/нейната съпруга/съпруга;
  3. Гражданин на Кабо Верде (както и неговите/нейните деца под 18 години и съпруг/а);
  4. Чужденци, законно установени в Кабо Верде (статут на пребиваващ);
5. Специални случаи: служебни пътувания, полети с технически или метеорологични проблеми, пътници за транзитно преминаване.
 
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах