Вашата оценка
Бразилия е е един от най-големите туристически гиганти в Южна Америка. Музиката и танците са толкова важни тук, колкото яденето и спането. Бразилия - земя с ослепителни плажове, екзотична природа и живописни колониални градове. Свързвана с футбола, величествената река Амазонка, Карнавала в Рио и горещия темперамент на местните жители, латиноамериканската страна е любима дестинация за милиони туристи от цял свят.
Бразилия е страна със смайваща красота. Има огромни пространства неизследвани тропически гори, острови с божествени тропически плажове и безкрайни гори. И не на последно място - местни жители, смайващи туристите с енергичност и веселие.
Туристически дeстинации: Рио де Жанейро, Сао Пауло, Бразилия

Площ - 8 514 876[1] km²
Столица - Бразилия
Най-голям град - Сао Пауло
Официален език - португалски 
Население - 192 376 496 (2011)
Етнически състав - европейци - 53%, метиси - 34%, чернокожи - 11%, азиатци - 1%, индийци - 1%
Религия - римокатолици - 92,2%, протестанти - 5,8%, православни - 0,9 %, мюсюлмани - 0,5%, други - 1,2%
Климат - екваториален, мусонен, степен, пустинен, саванен, средиземноморски, влажен субтропичен 
Средни температури - януари (23,29°С); юли (16,24°С)   
Валута - реал (BRL)
Часова зона: UTC -2 до -5
Телефонен код: +55
Internet TLD: .br

 


Полезно е да знаете

Българско посолство в Бразилия:
Адрес: SEN 08, Asa Norte, CEP: 70800-911, Brasilia, DF, Brasil
Телефон.: +55 61 32236193; +55 61 32239849
Факс: +55 61 33233285
Дежурен телефон в извънработно време: +55 61 86023360
Е-mail: Embassy.Brasilia@mfa.bg

Визов режим: В страната се пътува с валиден задграничен паспорт. Безвизов режим  при престой до 90 календарни дни.

Митнически изисквания: Разпоредби касаещи покупки в свободните зони (Duty Free Shop): Пътниците пристигащи в Бразилия могат да закупят в съответните магазини на свободните зони при пристигането в Бразилия и преди представяне за митническа проверка стоки на стойност до 500 щ.долара, които не се включват в квотата за внос на другия багаж.Освен това ограничение от 500 щ.д., тези стоки подлежат на следните количествени ограничения: 24 бр. алкохолни напитки, при не повече от 12 от същия вид напитка, 20 стека цигари чуждо производство, 25 бр. пури или пурети, 250 гр. Тютюн за лула, 10 бр. тоалетни принадлежности, 3 бр. часовници, машини, апарати, оборудване, електрически или електронни игри и инструменти.

Здравни изисквания: Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Национална кухня: Бразилската кухня е много разнообразна и отразява съчетанието на местната и различните имигрантски култури. Това сливане е създало национална кухня, белязана от запазването на значителни регионални различия. Така в северната част на Бразилия ястията са повлияни от местните продукти, като алигаторско месо или рибата пираруко, докато на юг във вътрешността е доста силно германското влияние, а по крайбрежието – португалското с широкото използване на морски риби, скариди и стриди. За национално ястие на Бразилия обикновено се определя фейжоадата. Националните напитки са кафето и типичната бразилска кашаса (силно спиртно питие). Тя се дестилира от захарна тръстика и е главната съставка на националния коктейл, кайпириня.

Електро захранване: Няма стандартно напрежение за цялата страна.

Бакшиши: В Бразилия не е възприето да оставяте бакшиш. Обикновено, в ресторантите към сметката е добавена такса за обслужване в размер на 10%. Ако към вашата сметка не е посочено такова нещо не се притеснявайте да не оставите бакшиш.

Престъпност и безопастност: Нивото на престъпност е високо, особено в големите градове.

Практически съвети: Препоръчва се използването на организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на градовете. Напълно да се избягват бедните квартали, известни като фавели. Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му. При пътуване с личен или нает автомобил да се пътува само през деня и да се спира само на определени за това паркинги, които са много добре оборудвани.
Препоръчва се пътуването с предварително заплатена здравна осигуровка.
Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.

 


* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах