Бразилия

Бразилия е е един от най-големите туристически гиганти в Южна Америка. Музиката и танците са толкова важни тук, колкото яденето и спането. Бразилия - земя с ослепителни плажове, екзотична природа и живописни колониални градове. Свързвана с футбола, величествената река Амазонка, Карнавала в Рио и горещия темперамент на местните жители, латиноамериканската страна е любима дестинация за милиони туристи от цял свят.
Бразилия е страна със смайваща красота. Има огромни пространства неизследвани тропически гори, острови с божествени тропически плажове и безкрайни гори. И не на последно място - местни жители, смайващи туристите с енергичност и веселие.
Туристически дeстинации: Рио де Жанейро, Сао Пауло, Бразилия

Площ - 8 514 876[1] km²
Столица - Бразилия
Най-голям град - Сао Пауло
Официален език - португалски 
Население - 192 376 496 (2011)
Етнически състав - европейци - 53%, метиси - 34%, чернокожи - 11%, азиатци - 1%, индийци - 1%
Религия - римокатолици - 92,2%, протестанти - 5,8%, православни - 0,9 %, мюсюлмани - 0,5%, други - 1,2%
Климат - екваториален, мусонен, степен, пустинен, саванен, средиземноморски, влажен субтропичен 
Средни температури - януари (23,29°С); юли (16,24°С)   
Валута - реал (BRL)
Часова зона: UTC -2 до -5
Телефонен код: +55
Internet TLD: .br

 


Полезно е да знаете

Българско посолство в Бразилия:
Адрес: SEN 08, Asa Norte, CEP: 70800-911, Brasilia, DF, Brasil
Телефон.: +55 61 32236193; +55 61 32239849
Факс: +55 61 33233285
Дежурен телефон в извънработно време: +55 61 86023360
Е-mail: Embassy.Brasilia@mfa.bg

Визов режим: В страната се пътува с валиден задграничен паспорт. Безвизов режим  при престой до 90 календарни дни.

Митнически изисквания: Разпоредби касаещи покупки в свободните зони (Duty Free Shop): Пътниците пристигащи в Бразилия могат да закупят в съответните магазини на свободните зони при пристигането в Бразилия и преди представяне за митническа проверка стоки на стойност до 500 щ.долара, които не се включват в квотата за внос на другия багаж.Освен това ограничение от 500 щ.д., тези стоки подлежат на следните количествени ограничения: 24 бр. алкохолни напитки, при не повече от 12 от същия вид напитка, 20 стека цигари чуждо производство, 25 бр. пури или пурети, 250 гр. Тютюн за лула, 10 бр. тоалетни принадлежности, 3 бр. часовници, машини, апарати, оборудване, електрически или електронни игри и инструменти.

Здравни изисквания: Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Национална кухня: Бразилската кухня е много разнообразна и отразява съчетанието на местната и различните имигрантски култури. Това сливане е създало национална кухня, белязана от запазването на значителни регионални различия. Така в северната част на Бразилия ястията са повлияни от местните продукти, като алигаторско месо или рибата пираруко, докато на юг във вътрешността е доста силно германското влияние, а по крайбрежието – португалското с широкото използване на морски риби, скариди и стриди. За национално ястие на Бразилия обикновено се определя фейжоадата. Националните напитки са кафето и типичната бразилска кашаса (силно спиртно питие). Тя се дестилира от захарна тръстика и е главната съставка на националния коктейл, кайпириня.

Електро захранване: Няма стандартно напрежение за цялата страна.

Бакшиши: В Бразилия не е възприето да оставяте бакшиш. Обикновено, в ресторантите към сметката е добавена такса за обслужване в размер на 10%. Ако към вашата сметка не е посочено такова нещо не се притеснявайте да не оставите бакшиш.

Престъпност и безопастност: Нивото на престъпност е високо, особено в големите градове.

Практически съвети: Препоръчва се използването на организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на градовете. Напълно да се избягват бедните квартали, известни като фавели. Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му. При пътуване с личен или нает автомобил да се пътува само през деня и да се спира само на определени за това паркинги, които са много добре оборудвани.
Препоръчва се пътуването с предварително заплатена здравна осигуровка.
Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.

 


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах