Вашата оценка

​Сицилия – всичко, от което имаш нужда

​Сицилия – всичко, от което имаш нужда
03.06.2019
Сицилия е най-големият остров в Средиземно море, част от територията на Италия, разположен на върха на ботуша, сякаш ей сега ще бъде подритнат от континента.
„Островът на слънцето“, както я нарича Омир в „Одисея“, носи свой собствен дух, който ще Ви завладее веднага щом пристигнете. Ако искате да се впуснете във вълнуващо пътешествие с вкус на Италия, не се колебайте да изберете Сицилия. Ето само малка част от това, с което може да Ви заинтригува.
 
Бреговете на острова се мият от три морета – Тиренско на север, Йонийско на изток и Средиземно на югозапад.  
 
В Сицилия се намира най-високият действащ вулкан в Европа – Етна, който изригва всяка година, с изключение на 2007г.
 
Театро Масимо, построен в Палермо през 1897г, е най-голямата опера в Италия.
 
Сицилия е била дом на едни от най-великите хора на всички времена, включително Архимед, Доменико Долче, Винченцо Белини, Долче и Габана.
 
Савока е селцето, което Франсис Форд Копола избира за повечето от снимките на „Кръстникът“ – изключително живописно, само на двайсетина километра от Таормина, високо в планината, с площад – тераса над Средиземно море.
 
Столицата на Сицилия – Палермо, влиза в топ 5 на градовете, имащи най-вкусната улична храна, според класация на Forbes.
 
В сицилианската кухня са напластени влиянията на всички народи, които са я владели - от елини и древни римляни, през араби, до нормани, Хабсбурги и Бурбони - французи и испанци.
 
Всяка храна в Сицилия носи своя неповторим местен привкус, а островитянският диалект е дал на ястията странни мелодични имена, които у запознатите предизвикват асоциации с незабравимо вкусни преживявания. Рецептите за паста са високо ценени заради ясно открояващите се и семпли вкусове.
 
 
„Без Сицилия Италия не би имала душа. Сицилия е ключът към всичко” – е написал Гьоте 1787 г. по време на пътуването си до Италия, когато най-накрая стигнал до остров Сицилия.
Ако искате сами да се убедите в това, посетете я с нас: https://bit.ly/2nkBuvx 
архив новини ›
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах