Вашата оценка

КУРОРТИ В Израел

Тел Авив
Държавата Израел е съвременна частично призната държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Израел е демократична парламентарна република. Тя е единствената еврейска държава в света.
Израел граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет, но има мирни договори само с последните две държави. Има излаз на Средиземно море, залива Ейлат/Акаба на Червено море, и Мъртво море. В Израел живеят главно евреи. Най-многобройните малцинства в страната са израелските араби — мюсюлмани, християни и друзи. В Израел има Палестинска автономия на територията на Западния бряг на река Йордан и ивицата Газа, която е на път да се превърне в отделна държава.
Най-интригуващата дестинация в Израел е свещенният град Йерусалим – мястото, което събира в едно три основни религии – християнство, мюсюлманство и юдаизъм. Столицата на страната Тел Авив е също така пленителна и завладяваща.
Туризмът е много добре развит отрасъл с добра инфраструктура. Годишно страната се посещава от 1,5 милиона туристи и има приходи от близо 2 милиарда щатски долара.

 

Туристически дeстинации: Йерусалим, Тел Авив

Площ - 20 770 km²
Столица - Йерусалим
Най-голям град - Йерусалим
Официален език  - Иврит , арабски
Население - 8 000 000 (2012) 
Етнически състав - евреи - 83,1%, палестински араби - 16,8%
Религия - юдаисти - 88,3%, мюсюлмани - 9%, православни - 30,5%, гръко-католици - 38,1%, католици - 15,2%, протестанти - 5,6%
Климат -  субтропичен, средиземноморски
Средни температури -  януари (6,18°С); юли (24,30°С)
Валута - Нов Шекел (ILS)
Часова зона: UTC +2
Телефонен код: + 972
Internet TLD: .il

 

 


Полезно е да знаете

Посолство на Република България в Държавата Израел:
Адрес: 21, “Leonardo da Vinci” str., Tel Aviv 64733, Israel
Телефон: +972 36961378
Консулска служба:
Телефон: +972 36961361
Факс: +972 36961430
Спешна линия: +547640089; +546680551
E-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg

 

Документи за пътуване и визов режим: В страната се влиза с обикновен международен паспорт или временен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на първоначалното влизане в Израел. Между Република България и Държавата Израел има безвизов режим. Българските граждани могат да пребивават в страната без виза до деветдесет дни в рамките на всеки шест месеца.
За лица, които желая да пребивават по-дълго, се изисква дългосрочна виза.

 

Митнически изисквания: Разрешава се вносът на: 250 къса цигари или 250 грама тютюн, 1 литър твърд алкохол и 2 литра вино, парфюми до 250 мл, подаръци на обща стойност 125 щ.д., храни за лична употреба – до 3 кг, като нито един вид храна не следва да е повече от 1 кг.

 

Здравни изисквания: При влизане в страната не се изискват ваксинации.

Питейна вода: Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.

Електро захранване: Напрежението на електрическата мрежа на Израел е 230V, 50Hz. В Израел се използват различни от останалите държави щепсели и контакти. Нужно е да се снабдите със специален накрайник за този тип щепсели контакти (с три крачета), но може да го закупите на място в Израел.

Бакшиши: Стандартния бакшиш в Израел варира между 10 и 12% от сметката. Израелците не оставят бакшиши на таксиметровите шофьори.

Престъпност и безопастност: Израелската държава поддържа стриктни мерки за сигурност по отношение на сигурността на жителите си. Ниско ниво на престъпност. Най-често извършваните престъпления са свързани с кражби на коли в определени райони на страната.

 


* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах