Вашата оценка

Дълъг уикенд в Малта през октомври - ТОП оферта със закуски и вечери!

Оферта № P1891

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Отлични хотели за перфектна почивка в страната на рицарите!
Цена от: 780.00 лв
Кратка почивка в слънчева Малта със закуски и вечери

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
Дати на отпътуване: 07.10.2023; 14.10.2023; 21.10.2023г

Ден 1
Полет от София в 06:40ч. Пристигане в Малта в 07:35ч местно време. Трансфер до избрания хотел. При възможност - настаняване преди 14ч (в случай че няма такава възможност, багажът се оставя в хотела и се изчаква до часа за настаняване). 
Свободно време - възможност за разходка и опознаване на района.
Информационна среща с нашия местен представител, който ще Ви даде интересна и полезна информация за островната държава.
Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и разходки или включване в допълнителна екскурзия.
МДИНА и РАБАТ -“града на мълчанието“(4 часа) – 95 лв. на човек
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули, построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта, е наистина великолепна.
Разхождайки се из града, ще разгледате красивите къщи, построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова, дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място, включено в програмата, е град Рабат. Заедно с Мдина, двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици, ще видим една от първите болници, съществували на острова - Santo Spirito.
Свободно време в центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( билета струва 5,00 евро/ Деца 2,50 евро) - един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и разходки или включване в допълнителна екскурзия.
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) – 95 лв. на човек
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980-та година! Пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада, пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740г за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450-годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията, Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета”. Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета, пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.
*При желание за посещение на катедралата Свети Йоан Кръстител, билетите са заплащат допълнително при  влизане и са на стойност 15.00 евро.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки. До обяд - освобождаване на стаите в хотела.
Трансфер до летището и полет за София в 18:10ч.

*Забележки:
Авиокомпанията си запазва правото за промяна в обявеното полетно разписание.
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 10 желаещи. В случай, че няма сформирана група, могат да се предложат на английски език.
 
вижте още
Самолетен билет София - Малта - София с авиокомпания Ryanair с включен ръчен багаж с максимални р-ри 40 см Х 20 см Х 25 см.;
Чекиране за полетите София - Малта и Малта - София
Летищни такси
Трансфер летище - хотел - летище
Среща на представител на компанията с туристите в хотела: заявка на екскурзии, коли под наем и т.н.
3 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел
Медицинска застраховка
Приоритетно качване на борда и втора ръчна чанта до 10кг: 80 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Чекиран багаж до 10кг: 80лв.(цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Чекиран багаж до 20кг: 120 лв.(цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Избор на места в самолета: цени от 49 лв. в звисимост от наличностите и изискванията на клиента
Допълнителни екскурзии
Туристическа такса - 0,50 Е на човек на ден (но не повече от 5 евро на човек на престой). Туристическата такса се плаща директно в хотела при пристигане
Застраховка "Отмяна на пътуване" - за повече информация, попитайте наш служител
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 2 човека
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (905 USD / тон и обменен курс 1.09 EUR / USD). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 4,20 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


 

Начин на плащане:
-50% депозит при резервация
-Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване

 

Забележка: в някои хотели в Малта, при настаняване, от гостите се изисква възвращаем депозит - обикновено може да бъде заплатен в брой или блокиран по кредитна карта. Размерът му е различен в зависимост от категорията и условията на всеки хотел. При отпътуване депозитът се възстановява.

 


Необходими документи
Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Хотели по програмата
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах