Актуална информация към 12.05.2020г относно пътуване в чужбина

Актуална информация към 12.05.2020г относно пътуване в чужбина
12.05.2020
Увааеми клиенти,

Възможно е по време на проверките преди полет от България, на летище да бъдат поискани допълнителни медицински документи, удостоверяващи здравния статус на пътуващите. Практиката през последните седмици показа, че съществува възможност пътници с неизрядни медицински или други документи, да не бъдат допускани на борда. В тази връзка е необходимо всеки пътник да провери предварително изискванията, касаещи конкретния полет и дестинация, за да избегне отказ от качване на борда!
Алоха Травел не може да се ангажира с проверка на изискваните документи за всеки един полет, дестинация и пътник. Въпреки това, се опитваме да съдействаме максимално и за целта, Ви предоставяме линк към страницата на МВнР, на който можете да откриете списък с информация за въведените мерки във връзка с разпространение на коронавирус в 90 държави:
https://mfa.bg/bg/customnews/main/24736
Този списък се обновява ежедневно.
*За високо рискови зони се определят всички летища в държави, обозначени като такива на интернет-страницата на Агенцията на ЕС за авиационна безопасност – EASA. Актуален списък на високо рисковите зони и летища може да бъде намерен на следния линк: Летища във високо рискови зони в Европа

Във връзка със зачестилите проблеми на пътници по отношение на рестрикции и възможност за пътуване до определени държави, най-актуална е информацията на ситуационния център на Министерство на Външните Работи.
Телефони на центъра:
– В работно време на: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085;
– В извънработно време: оперативен дежурен – +359 2 948 24 04, +359 893 339 616; и на имейл адрес crisis@mfa.bg.

Допълнително може да проверите и страницата на МВнР, където се публикуват актуални изисквания на всяка държава при пътуване: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo
Важно е да знаете, че при пристигане в България остава в сила задължителна карантина от 14 дни при влизане в страната на български граждани или граждани от други страни.

Полезна информация за граничните изисквания на конкретна дестинация, може да получите и от Гранична Полиция на Летище София:
+359 2 937 3050

В случай, че не сте открили или не сте получили достатъчно информация от страна на Българските власти, Ви съветваме да проверявате изискванията на държавата по дестинацията на Вашия полет, директно в официалните страници на съответните държавни органи.
 
В резултат на текущата ситуация, свързана с COVID-19, горещо Ви препоръчваме винаги да проверявате и правилата за пътуване на авиокомпаниите. Правилата се променят ежедневно, затова винаги се уверете, че разполагате с най-актуалната информация.

Бъдете здрави!
Екипът на Алоха Травел 
архив новини ›
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах