Египет - за всеки, по всяко време

Египет - за всеки, по всяко време
11.10.2019
Египет през последните години е популярна дестинация на нашия пазар, благодарение на почти целогодишните директни чартърни полети и достъпните цени, на които се предлага. Голяма част от нашите клиенти вече са били там, а за тези от Вас, които все още нямат собствени впечатления, ще разкажем малко за различните оферти, за да можете да изберете най-подходящата за Вас.
Египет е актуален по всяко време на годината и за всеки тип туристи.
Любителите на слънцето и морето, които обичат целодневно да се излежават на плажа, могат да се възползват от седмична почивка в някой от курортите на Червено море – Хургада или Шарм ел Шейх. За гмуркачите тук е истински рай! Морското дъно се обитава от прелестни корали и пъстроцветни рибки. Не толкова добрите плувци също могат да се насладят на подводния свят в корабче, плавайки на корабче с прозрачно дъно.
Отделете един ден и за пустинята, която е съвсем близо до Вас. Да посрещнеш изгрева в пясъчната пустош е несравнимо преживяване.
За пълноценна плажна почивка, изберете времето между април и юни или периода от септември до ноември. През летните месеци слънцето е прекалено силно, а през кратката зима температурите не са достатъчно високи за плуване, поне за повечето хора. Това е период, подходящ за разглеждане и бягство от студа у нас. Изберете по-раздвижена програма, например с една нощувка в Кайро и шест в Хургада. Човек колкото и да е пътувал, каквото и да е видял, няма как да остане безразличен пред величествените пирамиди в Гиза, пазещи древни тайни и загадки. Освен едно от Седемте чудеса на света, ще посетите и един от най-известните музеи в света, за да се срещнете с легендарни фараони…
Останалите дни са за пълна почивка. Ако Ви доскучае, можете да отидете до най-големия музей под открито небе – Луксор и Долината на царете. Грандиозните храмове, изградени преди хиляди години, със сигурност ще Ви впечатлят и развълнуват.
За да не разочароваме и приключенците, предлагаме едно наситено с посещения и емоции изживяване, което включва пътуване със самолет, автобус, влак и кораб. Освен столицата Кайро и пирамидите, ще видите почти всички останали от Древността обекти, свидетели на развитието на една от най-загадъчните цивилизации. Ще плавате по най-дългата река в света – Нил, на борда на комфортен круизен кораб. Поречието на Нил е удивително, а освен него, ще имате възможност да се докоснете и до атракциите, които предлагат курортите на Червено море.
Пълен релакс на плажа, приключение или по малко и от двете – Вие избирате.
Нашите разнообразни оферти можете да разгледате тук: https://bit.ly/2LwNXpC
архив новини ›
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах