7 причини да посетим Алмерия, Испания

7 причини да посетим Алмерия, Испания
12.01.2018
Алмерѝя е провинция в югоизточна Испания, част от автономна област Андалусия. Крайбрежието на Алмерѝя (което се простира от Адра до Аквадулсе) предлага широка  гама от забавления и развлекателни дейности, които заедно с дългите и широки пясъчни плажове превръщат градовете Аквадулсе и Рокетас де Мар в идеални курортни центрове за почивка.

Eто и 7 от причините, заради които трябва да посетим Алмерия:

1. Най-сухото място в Европа
Единственото място с истински пустинен климат в Европа е провинция Алмерия, което я прави и най-сухия район в Европа. Това означава много слънчеви дни и почти никакъв дъжд. В крайбрежните райони валежите достигат до 156 мм на година. А когато завали, всички са изключително изненадани и не знаят какво точно да правят.

2. Домът на „Алкасаба“
Крепостта над Алмерия се нарича "La Alcazaba" - построена през Х век. Това е втората по големина мюсюлманска крепост в район Андалусия след "Аламбра" в Гранада. Освен крепост, в "Алкасаба" е имало площади, градини, къщи и джамия. Днес някои от тях са в оригинален вид, други са построени отново или пък са в развалини - очарователно е да се видят и трите етапа. Влизането в "Алкасаба" обикновено е безплатно.

3. Невероятни тапас вкусове
Тапас са известни испански хапки, които се сервират с напитка.  Алмерия е мечтано място за тапас любителите, защото хапките се сервират безплатно с всяко питие и дори могат да бъдат избирани по меню. Тапасите в Алмерия са във всички форми и размери. Освен традиционните варианти с шунка, домат, картофи, се предлагат и по-разнообразни варианти, като например тези с морски дарове.

4. Филмова дестинация
Уникалният ландшафт привлича филмови екипи от 50-те години на миналия век, като с това допринася слава на Коста де Алмерия по целия свят. Много известни режисьорите на уестърни, военни филми и фантастични приключения са снимали именно тук в югоизточна Испания. Част от първоначално направените за декор на уестърн филми снимачни площадки са трансформирани в уникалени тематични паркове за забавления. 

5. Красиви плажове
Не е необходимо да пътувате извън Алмерия, за да се насладите  на красиви плажове - те са в самия град.  Крайбрежната алея "Paseo de Maritimo" се простира по протежение на целия плаж - лесен достъп до множество приятни кафенета и ресторанти на брега на морето. На изток от града е началото на природен парк "Cabo de Gata", който се гордее със зашеметяваща брегова линия. Уникален контраст между пустиня и море.

6. Богата история
Алмерия е била дом на много цивилизации. По време на испанската гражданска война през 30-те години, Алмерия е била в обсега на много бомбени атентати. Заради всички атаки, под земята били построени тунели. След края на войната, тунелите били затворени и до голяма степен забравени. През 2001 г. по време на ремонтни дейности в района Puerta de Purchena те били преоткрити. Днес може да посетите "Los Refugios de Guerra Civil" - малка част от тези исторически тунели.

7. Пустинята "Табернас"
Пустинята Табернас е защитен природен парк с площ от приблизително 280 км2. Въпреки, че пустинята е видимо с оскъдна растителност, тя всъщност притежава разнообразие от ксерофитна флора и уникални за Табернас растения, които са  свикнали да оцеляват в полусухи области. Любителите на природата се влюбват мигновено в този див и безлюден район, напомнящ на екзотичен американски пейзаж. Наистина трябва да разтриете очите си, за да повярвате, че сте в Европа.

Прочетете ТУК повече за нашето ново предложение Почивка в ИСПАНИЯ - Коста де Алмерия
архив новини ›
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах