​Сицилия – всичко, от което имаш нужда

​Сицилия – всичко, от което имаш нужда
03.06.2019
Сицилия е най-големият остров в Средиземно море, част от територията на Италия, разположен на върха на ботуша, сякаш ей сега ще бъде подритнат от континента.
„Островът на слънцето“, както я нарича Омир в „Одисея“, носи свой собствен дух, който ще Ви завладее веднага щом пристигнете. Ако искате да се впуснете във вълнуващо пътешествие с вкус на Италия, не се колебайте да изберете Сицилия. Ето само малка част от това, с което може да Ви заинтригува.
 
Бреговете на острова се мият от три морета – Тиренско на север, Йонийско на изток и Средиземно на югозапад.  
 
В Сицилия се намира най-високият действащ вулкан в Европа – Етна, който изригва всяка година, с изключение на 2007г.
 
Театро Масимо, построен в Палермо през 1897г, е най-голямата опера в Италия.
 
Сицилия е била дом на едни от най-великите хора на всички времена, включително Архимед, Доменико Долче, Винченцо Белини, Долче и Габана.
 
Савока е селцето, което Франсис Форд Копола избира за повечето от снимките на „Кръстникът“ – изключително живописно, само на двайсетина километра от Таормина, високо в планината, с площад – тераса над Средиземно море.
 
Столицата на Сицилия – Палермо, влиза в топ 5 на градовете, имащи най-вкусната улична храна, според класация на Forbes.
 
В сицилианската кухня са напластени влиянията на всички народи, които са я владели - от елини и древни римляни, през араби, до нормани, Хабсбурги и Бурбони - французи и испанци.
 
Всяка храна в Сицилия носи своя неповторим местен привкус, а островитянският диалект е дал на ястията странни мелодични имена, които у запознатите предизвикват асоциации с незабравимо вкусни преживявания. Рецептите за паста са високо ценени заради ясно открояващите се и семпли вкусове.
 
 
„Без Сицилия Италия не би имала душа. Сицилия е ключът към всичко” – е написал Гьоте 1787 г. по време на пътуването си до Италия, когато най-накрая стигнал до остров Сицилия.
Ако искате сами да се убедите в това, посетете я с нас: https://bit.ly/2nkBuvx 
архив новини ›
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах