Хонг Конг

Хонконг (на китайски: 香港, транскрипция от мандарин: Сянган) е специален административен район на Китай, бивша територия на Великобритания, разположена в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Включва остров Хонконг (още познат като Сянган), полуостров Коулун (Дзюлун) и 235 крайбрежни малки острова. Има площ 2905 km2, от които 1075 km2 са суша и 1830 km2 са морска акватория.
Хонг Конг (Hong Kong) е изключително продуктивен, притихнал и спокоен с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, прилични на оазиси за съзерцание и размисъл. Най-хубавото е, че когато си в Хонг Конг имаш усещането, че си озадачен и развълнуван от пресечените точки и противоречията, изпълващи Китайския град с мулти-Азиатски и западни елементи. Всичко това се дължи на желанието да опиташ апетитни вкуотии, лъкатушейки през потоците от хора и тананикайки си някаква глупава Кантопоп мелодия, докато шумно примлясваш, поглъщайки макароните си.

Държава: Китай
Координати: 22°23′47.14″ с. ш. 114°06′34.19″ и. д.
Площ: 1,108 km²
Официален език: английски, китайски
Население: 7.026.400 (2009)
Часова зона UTC+8
Телефонен код +852
Сайт //www.gov.hk/


Полезно е да знаете

Документи за пътуване и визов режим: за посещение на Хонг Конг не е необходима виза за български граждани; за пътуване до там е нужен валиден международен паспорт.


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах