Уважаеми клиенти, в периода 13.07 до 17.07 офисът на Алоха травел ще работи достанционно. Молим да се свързвате с нас по имейл и телефон.

Агадир

Агадир е разположен в югозападната част на Кралство Мароко, на брега на Атлантическия океан, в близост до Атласките планини, на север от устието на река Сус в океана.
Градът е основан през 5 век пр.н.е. от картагенския мореплавател Ханон под името Акра. През Средновековието градът е малко рибарско селище, известно като Агадир ел-арба.
Понастоящем Агадир се явява важно пристанище за икономическите нужди на страната и основен риболовен център. Благоприятният климат по време на зимния сезон (средни януарски дневни температури около 20°C) и добрите плажове правят града предпочитана дистинация в този сезон за жителите на Северна Европа. Изградената модерна градска инфраструктура и архитектура - високи сгради, широки улици и булеварди, модерни хотели и жилищни постройки в европейски стил, правят града нетрадиционен за Мароко. Турстическият поток се обслужва от международно летище и пътнически пристанище.
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах