Патая

Патая (на таи พัทยา, на Английската система RTGS Pattaya) е туристически град в Тайланд на около 123 км. югоизточно от столицата Банкок. Населението на града възлиза на около 104 000 души.Реално населението е над 500 000 души, разминаването идва от това, че заради силно развиващият се туризъм много хора от вътрешността на страната намират работа там и се настаняват трайно, но не са включени в официалната статистика.
Патая има тропически влажен и сух климат , който се характеризира относително в три сезона: Топъл и сух ( от Ноември до Февруари), Горещ и влажен ( от Март до Май ), Горещ и дъждовен ( от Юни до Октомври ).
Обособяването си като значителна туристическа дестинация Патая дължи на безкрайната си пясъчна ивица( особено в района на Джомтиен, където е над 20км ) , на добрите условия за подводно гмуркане и не на последно място, на изключително силно развитата секс индустрия.
Тук се намира най-голямата зоологическа градина (ферма) за тигри в страната (Sriracha Tiger Zoo), с повече от 400 екземпляра , която е почти задължителна за посещение атракция. Животните са напълно опитомени и достъпни за посетителите . Една от най приятните атракции е да нахраните малко тигърче с биберон. Друга атракция е ферма за крокодили с доста впечатляващи и рискови изпълнения в предлаганата програма.

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах