Вашата оценка

Хургада

Хургада (Hurghada), известен още като Сакала (Sakalla), е столица на мухафаза Червено море в Египет. Градът е популярен туристически център на брега на Червено море, разположен на около 36 км брегова ивица. Хургада е разделен на три части: Ел Дахар (El Dahar, или Ад Дахар, Ad-Dahar) – старата част на града, където се намира най-големият градски пазар, пощенската станция и автогарата; Секала (Sekalla, или Сигала, Sigala) – новата част с множество хотели, и Ел Кора (El Korra) – най-модерната част.
Хургада е основан в началото на XX век. Развитието си дължи и на международното летище Хургада. Градът е известен с водните спортове и активности, нощния живот и горещото време. Там можете да практикувате уиндсърфинг, плаване, дълбоководен риболов, гмуркане с акваланг и др. Подводните градини на Хургада са едни от най-красивите в света. Могат да бъдат видени и при разходка с лодка със стъклено дъно.
В продължение на векове Хургада е била дом на различни рибарски общности и успява да се запази непроменена до 90-те години на ХХ век, когато туризмът открива това идилично селце. Тук ще видите широки плажове, простиращи се на километри покрай морето, и води, подходящи за практикуване на водни спортове. 

* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах