Вашата оценка

Великден в Малта - 3 нощувки

Оферта № P1776

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Кратка почивка в страната на рицарите
Цена от: 729.00 лв
Пролетен уикенд в слънчева Малта

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
16.04.2023
Поет от София в 12:45ч. Пристигане в Малта в 13:40ч местно време. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Информационна среща с нашият местен представител, който ще Ви запознае с островната държава и ще Ви даде полезна информация и насоки как най-ползотворно да използвате времето си в Малта, имайки предвид индивидуалните предпочитания на всеки турист. Нощувка.

17.04.2023
Закуска. Свободно време за почивка или включване в допълнителна екскурзия:
ТРИТЕ ГРАДА И ГРАДИНИТЕ САН АНТОН  (4 часа) - 46 Е на човек
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история.....ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите  предци.
След това екскурзията продължава с посещение на Ботаническите градини Сан Антон при Президенския дворец. Създадени в далечната 1625 година, тези градини до ден днешен привличат с красота и уникалност. Любопитна е и връзката между това място и Двореца в Балчик.
Нощувка.

18.04.2023
Закуска. Свободно време за почивка или включване в допълнителна екскурзия:
ВАЛЕТА – “града на рицарите” и ТРИТЕ ГРАДА (5 часа) : 57 Е на човек
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От пред крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.
Екскурзията продължава с кратко и живописно пътуване със съвременно корабче тип катамаран от Валета до Трите града Пресичайки знаменитото Голямо Пристанище на Валета ще имате шанс да видите столицата на Малта откъм морето така както са я виждали хилядите моряци търсили закрила и спасение от бурните води на Средиземно море.
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история.....ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите предци. Екскурзията завършва на централният площад на градът на победата Vittoriosa, където ще имате възможност за кратък отдих в кафето на знаменитият музикален клуб на името на Свети Лаврентий, покровител на града.
Нощувка.

19.04.2023
Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 12:20ч.


Забележки:
*Авиокомпанията си запазва правото за промяна в обявеното полетно разписание
*Поредността на провеждане на предлаганите допълнителни екскурзии е примерна и е възможно да претърпи промяна
 
вижте още
Самолетен билет София - Малта - София
Ръчен багаж с размери до 40 см Х 25 см Х 20 см.
Чекиране за полетите София - Малта и Малта - София
Трансфер летище - хотел - летище
Среща с местен представител на български език: заявка на екскурзии, коли под наем и т.н.
3 нощувки в избрания хотел на съответната база на изхранване
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Приоритетно качване на борда и допълнителен ръчен багаж с размери до 55 x 40 x 20 см: 46 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Чекиран багаж до 10кг: 64 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Чекиран багаж до 20кг: 106 лв. (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)
Избор на места в самолета: цени от 36 лв. в звисимост от наличностите и изискванията на клиента
Допълнителни екскурзии
Туристическа такса - 0,50 Е на човек на ден (но не повече от 5 евро на човек на престой). Туристическата такса се плаща директно в хотела при пристигане
Застраховка "Отмяна на пътуване" - за повече информация, попитайте наш служител

Предложените цени са промоционални и са валидни до изчерпване на свободните места по тях!

Минимум брой туристи за осъществяване на пътуването: 2 

Начин на плащане:

-50% депозит при резервация
-Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване
Плащанията могат да бъдат направени по банков път

 

Забележка: в някои хотели в Малта, при настаняване, от гостите се изисква възвращаем депозит - обикновено може да бъде заплатен в брой или блокиран по кредитна карта. Размерът му е различен в зависимост от категорията и условията на всеки хотел. При отпътуване депозитът се възстановява.
 

Хотели по програмата
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах